Поднасям извинение на нашите медици.
Опитват се неравния ми пулс да усмирят.
В монитора се взират доцентите скептици,
решени на загадката ключа да разберат.
– Сърцето ви, госпожо, в аритмия попадна.
Включете ѝ веднага системата, сестра!
Момичето е пъргаво, за знания е жадно
и думите на шефа си със сигурност разбра.
То вената намери и сложи абоката,
спасителната армия от капки в мен тече.
На ехограф видяха и зоната разлята.
Но как да се досети професорката, че
е морски този разлив, откраднат при раздяла.
За моя случай иска да пише докторат.
Повярвайте ми, моля, не съм се разболяла,
това не е сърдечен, а морски перикард!*
____________________________________
* – перикард – сърдечен разлив
© Мария Панайотова Все права защищены