Купих следобяд от мола
малко козя пастърма,
и към осем седнах в хола
с чаша вино във ръка.
Резнах няколко парчета
от прекрасното мезе
и си пуснах в тризонета
стари песни на Шаде.
Дълго слушах тази Дива
от младежките ми дни,
и реших, да не заспивам,
а да хукна по жени!
Сложих жълтата идиотка,
и с хавайка на цветя
аз потеглих на разходка
по кафетата в нощта.
Влязох в лъскавата дупка
край съседната асма
и направих мигом чупка
към една, сама мома.
С много чар я заговорих,
споделих й куп неща:
Че съм много - отговорен
и галантен през нощта.
Че харесвам много суши,
черно Джони и сарми.
Че не давам - да се пуши
на кревата ми в зори.
Кратко мацето ме слуша,
след това се извини,
че дошло му е… до гуша
от старчоци и хвалби.
Пожела ми, чудна вечер
с друго, някое моме.
После седна - недалече,
до едно, само момче.
Запримигах малко тъжно,
зяпнах в моите пети:
Тази нощ не беше нужно
да излизам по жени.
Викнах си, бутилка вино
с шепа орехи и чипс,
и… след час и половина
поразчупих моя гипс:
Взех да черпя две момета
набори на Елтън Джон.
И след няколко кюфтета
ги поканих в моя дом.
В нас извадих пастърмата
със бутилки три Розе!
Доста пихме, и в кревата
се оказах с мацки две!
Дълго с тях споделях опит,
понаучих туй-онуй:
За… родопските картофи
и за тока в Козлодуй.
С тях прекарах си чудесно
и разбрах едни неща:
Че е… страшно интересно
с вкусна… козя пастърма!
Юри
Йовев
Февруари
2023 г.
© Yuri Yovev Все права защищены