9 апр. 2022 г., 15:50  

С вярата решена лема 

  Поэзия
381 0 2

Щастието безгранично

крие се сърцето. Лично

щастието ни намира,

ние, то ли ни избира,

 

знаем ли, не знаем ние...

Бряг ли сме, с водите мие 

цялата порасла тиня.

Щастието ще премине

 

дълъг път да ни намери

щом в пашкула лицемерен

гинем и ще ни окъпе –

кални диаманти скъпи.

 

Всъщност щастието расне

само в Бога, инак гасне.

В остър егоизъм спада,

страстите щом ни нападат.

 

Щастието е поанта,

не е светска пропаганда.

Щастието в нас поема –

с вярата решена лема.

© Милена Френкева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря, Миночка. Щастието е състояние на духа, устремен към Бога. Иначе е
    временна проява на външни и вътрешни положителни съвпадения, която рядко се среща.
  • Хубаво е Миленче, пожелавам ти успех!
Предложения
: ??:??