10 дек. 2011 г., 01:24

Сам 

  Поэзия
1068 0 7

И съм сам

в запушеното си легло

и крясъци съседски чувам.

А то, задъненото ми легло,

иска, иска пикнята ми.

 

И съм сам.

Бодлив декември вън е –

и просяците са се

проснали

по тъмните тунели вечерта - с бутилка, 

който е успял!

 

И сам съм - мразя тишината!

човърка ме отвътре да изляза,

чакай!

Но кой ще ми даде бутилка

и кой ще ми даде да вляза

в бутиковите им мазета,

в бутиковите им кутии - 

 

там, дето никой никого не ражда,

но много там си заминават.

 

В бутиковите им мазета.

И сам съм - няма светлината,

мъглата падна под елите,

не искаш да си сам,

така ли?

 

Пропадам

- идват тия дни!

 

А някак си животите се сменят.

Сезоните се сменят като дни.

Не искам да съм сам - излизам!

В бутикови мазета ме открий!

 

Ясен Крумов - Хенри

© Ясен Крумов- Хенри Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??