28 мар. 2022 г., 23:19  

Само любов 

  Поэзия
650 8 12

Любовта ми е само любов –

не гори, не обсебва, не пречи.

Не е вик, нито плач. Нито зов.

Нито Рай, нито Ад. Нито вечност.

Не е песен, роман. Не е стих.

Не е нощ, нарисувана в бяло.

Не е грешка, която простих,

нито огънят в моето тяло.

Не е страст, не е миг, не е сън,

не е истина, нито неистина.

Не звучи като утринен звън.

В никой цвят не изглежда наситена.

Не говори за вчера и днес,

не познава религии много.

Не преглъща живота на екс.

Не умира след ничие “Сбогом”

Не твърди, че светът е суров
и не смята, че тя е красива.

Любовта ми е само любов.

Но единствено с нея съм жива.

 

 

 

 

© Деница Гарелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??