6 янв. 2009 г., 19:52

Само отчаян опит да се пъхна в калъф... 

  Поэзия
873 0 5
 

Благодаря, че ме научи как да мразя.

Неволно.

Казваше ми, че било

силно чувство

като любовта

и не си струвало да го изпитвам.

Че е трудно да намразиш.

А аз шепнех, че със тебе обичта е лесна.

Ти мразеше да мразиш.

А научи мене как.

Казваше, че границата

 между обич и омраза била километрична.

Е, не е.

Тънка е.

Кратка.

Само поглед и половина.

Пълни с укор и горчивина.

Не те искам вече.

Не така.

Неволно ме научи.

И аз без да искам те намразих.

Не бе нарочно.

Някак без усилия.

Благодаря, че ме научи да те мразя.

Понеже казваше, че всяко чувство е богатство.

С твойте думи-камъни по твоята глава.

© Алиса Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??