13 нояб. 2013 г., 20:32

Само първия път 

  Поэзия » Другая
341 0 0

боли ли го камъка
когато разбира
че не е сам във вселената
нещо повече
че е свързан
с вода
с трептене на атоми
с тишина
от която всеки миг
избухва
и го поема
с нова мощ
частицата Бог
да го сътвори
боли ли го
когато от ръбовете му се
отчупват скали
и запречват моретата
и променят
коритата
и климати

 

само първия път
докато първата песъчинка
му се роди

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??