25 авг. 2023 г., 06:17

Само спомен 

  Поэзия » Любовная
226 1 0

Само спомен

 

 

За тебе само спомен ще съм аз

когато ще си тръгна от света!

И много ще ми липсва твоят глас!

И крехката ти, нежна красота!

 

Когато само спомен стана аз

и моята душа ще отлети

не ме забравяй! Спомняй си за нас!

И няма толкова да те боли!

 

Когато вече спомен ще съм аз

сърцето ти не искам да тъжи!

Животът се изнизва час след час,

даже и за миг не спирай ти!

 

Живей за мен, за теб! И продължи

което с теб градихме във мечтите!

Ще ти е трудно, зная, но помни,

че няма да помогнат и сълзите!

 

Бъди жена каквато аз те зная-

решителна и истинска жена!

Дали ще съм във Ада или в Рая

за мене ще е все едно това!

 

Понякога в молитва спомени ме

и свещичка само запали!

После.....! После просто забрави ме

и сама по пътя продължи!!!

 

А аз ще си остана само спомен

който с времето ще избледнее

и понякога във някой помен

някой тъжна песен ще запее!

 

После? После всичко продължава,

както Господ ни е отредил!

Само бледен споменът остава

и тъга в душите що е скрил!

 

 

24. 08. 2023 г.

 

© Георги Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??