30 июл. 2022 г., 07:27  

Самодива 

  Поэзия » Любовная
203 0 1

Омръзна ми, момиче,

омръзна ми все в мен да те нося.
Какво си ти - просто едно момиче,

а изяде душата ми.
От сутринта си играеш в главата ми,

а и нощем не ми даваш мира.
Сякаш съм разменил очите си с твоите.
И всичко през тебе гледам

Сякаш ти се играе,

сякаш ти се лудува като на някаква самодива.
Откакто влезе в мене момиче
Нищо нямам и всичко замина.
Ни денем имам, нито радост някаква,

нито нощта е моя.
Всичко ми взе без милост, момиче.
И си играеш с душата ми.

Какво си ти – уж просто момиче
А косите ти са ме оплели целия
Тайна си неразгадана, момиче

Караш ме да ги върша едни - глупост след глупост
И очите ти вило, очите ти
Вечно в тях се взирам.
Сакаш съм разменил очите си с твоите

И нямам никаква мира.



.






 

© Стефан Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Харесват ми стиховете ти! Когато ги чета, сякаш чета нещо познато...
Предложения
: ??:??