Реших да спестявам от утре пари
и с тях самолет да си купя.
Аз вече съм мъж! Стига детски игри!
Рекордите искам да счупя!
Ще литна в началото чак до Бургас
на гости на баба и дядо,
а те ще ме черпят с торта в захлас,
със пица, боза, лимонада.
Оттам ще отида в далечен Париж
да плавам със лодка по Сена,
но Петьо - нали е другар по игри,
и него ще трябва да взема.
А после - към Южно Китайско море,
да хващаме бисерни миди -
за огърлица на мама да съберем...
А татко? За него ще видим!
Накрая ще стигнем дори и до Марс -
нали сме си смели и луди,
а утре светът ще говори за нас...
Ех, мамо, защо ме събуди?!
© Нели Вангелова Все права защищены
Звезда пленителного счастя
Россия встрянет ото сна
И на обломках самовластя
Напишут наши имена
Искам да кажа че ме заболя от коментара ви
Както Пушкин когато е страдал от болки на смъртния одър