10 февр. 2014 г., 18:16  

Самопризнание или отрицание (Част I) 

  Поэзия » Любовная
817 0 5

Този стих е недовършен, но нещо в мен ме кара да го публикувам така, без смисъл и без край... Може би някой ден ще успея да го довърша...а дотогава:

 

Искам да опиша чувствата ми във куплет.

Но тях дали наистина ги има?

Съмнението п(р)оявява се на този ред,

Сърцето ми затворено го провокира.

 

Искам да открия обяснението за това,

което кара ме да страдам,

когато чакам да се появиш през някоя врата,

а теб те няма и аз духом в бездната пропадам.

 

А да те видя, чуя или твоето присъствие усетя,

покачва моето съмнение,

че преповдигнатото в тоз' момент мое настроение,

е плод на влюбчивото ми въображение.

 

Опитах се да си призная,

че те харесвам, даже те желая.

Но болното ми от любови разни тяло,

ми казва ясно - само ти се е прищяло.

 

(Следва продължение и/или редакция)

 

Н. Д.

Кьолн, Октомври 2013

© Надя Даскалова Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Здравейте! Продължението е готово. Публикувала съм целия стих под името "Самопризнание или отрицание 2". Ще се радвам, ако го прочетете и изкажете мнението си! Благодаря!
  • Благодаря Ви, Елена! Много ме зарадвахте!
  • Красиво ! Хареса ми !
  • Благодаря Ви, Виктор! Надявам се и аз скоро да има продължение
  • редакция...вървя по остри камъчета!
    реката е далеч да ги заглади. не съм вещ,
    но ми се иска да прочета редактирано продължение. )))
    успех!
Предложения
: ??:??