12 мар. 2022 г., 19:26

Самотата е страшна измама, приятелю! 

  Поэзия
363 3 5

„…и ето, Аз съм с вас през всички дни

до свършека на света. Амин.”/Мат. 28:20/

 

Самотата е страшна измама, приятелю!

Никой никога не е наистина сам.

Сред обиди, тревоги и болки изстрадани

ни милува една непредаваща Длан.

Тя е винаги с нас, па макар и невидимо –

вдига падащи духом, изтрива вини;

сочи път и в мъглата на тежките мигове,

прекроява скованите сложни души…

Тя задържа юмруци в летеж към невинния,

спира думи, които убиват от раз.

Разтопява до дъно сърца необикнали

и над тях получава неведома власт…

Носи белег от рана докрай незараснала –

причиняват я всички човешки злини;

често силно кърви и отново гноясва,

но не спира да милва и нас да теши…

 

Самотата е страшна измама, приятелю!

Ако вярваш на нея – ужасно грешиш…

© Руми Бакърджиева Все права защищены

Произведението е включено в:
  910 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??