Самотна пътека
В съборената къща днес се женят
слънце, вятър и листа.
В есенния хоровод се смее
празникът на пустота.
Най-важните сватбари тук са
счупените тухли и дърва.
В глъчката им невероятно пукат
каратавани и трева.
Самотата на старата къща
толкова гости събра.
Само пътеката, дето се връща,
на прага остана сама.
© Албена Стефанова Все права защищены