13.10.2009 г., 20:38 ч.

Самотна пътека 

  Поезия
384 0 2

Самотна пътека

 

В съборената къща днес се женят

слънце, вятър и листа.

В есенния хоровод се смее

празникът на пустота.

 

Най-важните сватбари тук са

счупените тухли и дърва.

В глъчката им невероятно пукат

каратавани и трева.

 

Самотата на старата къща

толкова гости събра.

Само пътеката, дето се връща,

на прага остана сама.

© Албена Стефанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??