10 янв. 2009 г., 14:51

Самотност бъркат лесно с самота 

  Поэзия » Любовная
997 0 45

Трептят, стаени
думи в тишината.
А помежду им
леден вятър лъха от това,
че във страха
да се обвържат двама,
самотност бъркат
лесно с самота.


Макар и заедно
сред тишината
душите в шепите им
все горят.
А да ги разсмее
(и напук съдбата),
не би могла и
многолюдната тълпа.


Май всеки си 
намира и причина
на другия  душата
да не подари
или
да го подмине с
боязливост-
от страх на чувства
да се отдаде?


Ще бъде тъй, но със стремеж 
близостта ако преодолее,
един до друг
(не с ужас, а с копнеж)
в люлката на Любовта
спокойно ще се
залюлее.
 

© Петя Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??