Демонът е мой приятел най-добър
Към Бога той помага ми да се издигна.
Застава все на моя път
Изпитва ме,
през него трябва аз да мина...
Демонът- на Бога най- верен слуга,
На Портата поставил адската си стража
Не пуска никой през Свещената врата,
достойнството пред сатаната първо трябва да докаже...
И изпит след изпит,
И страст след страстта...
Лъжа или истина
да кажем сега...
Прокрадва се демонът във нашите мисли,
Впил жадно нокти в инстинктите,
в първичността
За всички злини ние него виниме,
Но злото единствено е вътре във нас...
А сатаната е само слуга на Създателя.
Най-верен слуга и негов пръв син,
Приел най- тежка и мъчна задача
да бъде форма на зло
И пред Портата Божия да стои
докато злото във нас не изкорени...
А онези,които в душата си носят Истина
и избрали са Истината за единствен свой път..
Над тях власт няма Сатанаил,а превръща се
във техен суров и изпитващ учител
и помага им още по -чисти и истинни
по пътя към Бог да вървят...
© Свещен Огън Все права защищены