27 апр. 2007 г., 21:12

САТЕЛИТНО 

  Поэзия
454 0 9
  САТЕЛИТНО

                "...Вторник е добрият ден,

                 в който идваш ти!"


Един живот със зимата не свършва,

едната песен - в лятото остава.

И коренчето здраво не се скършва,

щом светлата любов ни окрилява.


 А Искаш ли да стигнем до Венера,

или пък да се отклоним към Марс?...

Тайна уличка със тебе ще намерим,

където да се потопим в захлас.


Даже на Нептун ще има място,

скътано от бурни ветрове.

По-далече винаги е по-прекрасно,

щом със обич мамят брегове.


Ето и планета вече е открита

за живот достъпна и пригодна...

но... не стига да превземаме звездите -

при пръстта се връщаме - тя родна е.


" И снится нам трава, трава у дома

   зеленая, зеленая трава!"


27.04.2007 год.

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??