22 дек. 2020 г., 19:46

Сбогом, годино! 

  Поэзия » Гражданская
761 0 0

Довиждане, стара годино!

Направи, каквото направи,

взе, каквото си взе...

Пиша ти забележка,

с червено мастило

голямо и заслужено

"слаб две"!

Между звън на чаши

и празничен тост

се промъкна лукаво

в новогодишната нощ.

Обещаваща, кротка,

с бавна походка...

А после ... изведнъж полудя!

Още не изтрила

своя бляскав макиаж

и … яхна косата!

Признавам, висш пилотаж!

Опита се духа да ни отнемеш.

Посегна и на свободата!

Поиска живота ни

в ръцете си да вземеш!

Отне игрите на децата!

Раздели човек от човека…

Ще ти кажа,

пренебрегнала етикета:

Вярата и надеждата

не успя да убиеш,

нищо, че под маски

искаше да ни скриеш!

Хайде, отивай си, тръгвай от тук!

Заключвам те зад решетки,

в жълти райета.

Захвърлям те

както в бутилка зъл дух.

Казвам ти "Сбогом, годино! "

И за доказателство - виж,

откъсвам от календара ти

и последния лист!

 

© Даниела Виткова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??