Отпивам от август бавно, на глътки,
но пропълзяват в душата ми есенни тръпки...
Със лятото съм на път да се сбогувам,
макар в гореща омая все още да плувам...
Щурците - виртуози свирят като луди,
из цветята тихо се гонят пеперуди,
в небето шумно сбират се ята,
гората готви се да срещне есента...
Облаци играят жмичка в синевата
и се целуват тайничко със планината...
Къпини зрели канят ме да ги опитам,
и лятната магия лично да изпитам!
А аз отпивам от август бавно, на глътки
и тъга, примесена с радост усещам...
В тревата оставям босите стъпки
и с чаша вино, на свещи, септември посрещам...
© Даниела Ганчева Все права защищены