29 окт. 2013 г., 08:01

Сбъркан ден 

  Поэзия
560 1 11

Той трябваше да бъде отбелязан

във календара със червено кръгче,

но този ден от месеца е срязан

и даже ми се иска да го стъпча.

 

Той трябваше да бъде ден вълшебен,

да носи цветовете на дъгата.

И трябваше поне да почне с тебе,

а не да се пилее пусто с вятъра.

 

И трябваше да бъде непонятен

за хорските очи и сиви делници,

а сякаш тръгна точно на обратно.

И всички празници са понеделници.

 

И трябваше... И трябваше обаче

и той отмина като всички други.

Прескочиха го този ден палачите -

ловци на нощни пеперуди...

© Миглена Цветкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??