3 февр. 2008 г., 19:44

Сцената на моя живот 

  Поэзия
989 1 14
В живота с тебе много роли имах -
любовница, съпруга и жена.
И всеки образ от душа приемах,
за да запазя жива любовта.

В дома ни бях съпруга всеотдайна,
навън - достойна, борбена жена.
В леглото бях любовница омайна,
докосваща със тяло и душа.

А ролите ме правеха по-силна,
по-страстна и изпълнена с мечти.
Пропиваха с енергия обилна
игривите ми женствени очи.

Вживявах се във всеки епизод -
ту властна бях, ту нежна, ту самотна.
Преследвах неуморно своя брод
на каузата ценна, благородна.

Запазих те единствено за мен,
макар че свободата бях ти дала
и съхраних за утрешния ден
в ръцете си на любовта кинжала.

© Наташа Басарова Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??