22 мая 2007 г., 13:51

Седем джина очакват възкръсване 

  Поэзия
809 0 19
Седем джина очакват възкръсване!
Седем магьосника, скрити под лед.
Като седем разбойника
седем пъти покръствани,
седем гряха родиха подред.

Седем джина очакват възкръсване!
Седем прибоя с дъх на лимон.
Като седем раздели,
седем пъти прекъсвани,
седем икони под разгулен амвон.

Седем джина очакват възкръсване...
Седем мечтания в стъклени кули.
Като седем платна,
седем пъти разкъсвани,
седем "Обичам те!" в нощите чули.

© Николай Драгиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??