11 июл. 2023 г., 09:43

Седем минути на ден 

  Поэзия » Любовная
303 2 2

СЕДЕМ МИНУТИ НА ДЕН

 

Седем минути на ден
само за тебе си мисля –
в роклица лека от лен,
с тихо герданче – мъниста.

 

Цвете из пролетна степ  
грее ми в мислите луди,
седем минути – във кеп! –
сякаш ловя пеперуди.

 

С поглед, от който във мен
вихрят се звездни Вселени –
слизат от хълма зелен
седем сърни и елени!

 

Вдигнала тежки коси –
снопи из летни пшеници,
Господ дано ме спаси! –
в моите стихове – птици.

 

Жив съм в най-нежния плен! –
малка, но тиха победа.
Седем минути на ден
мисля за теб и те гледам.

 

Белите твои нозе,
тръгнали в моите рими...
Боже, акъла ми взе! –
слез – и душата вземи ми.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??