22 апр. 2021 г., 18:37

Секојдневие 

  Поэзия » Философская
855 0 0

Среќата ја растеш како цвеќе

една жена секоја ноќ

заспива во кутијата за накит

и едно дете

го одвиткува

своето срце од целофан

сенката се растега

со желба да биде небо

под стреата ми се руши гнездо

сите дарови ги оставам во црквата

и со полна душа

се качувам во празен автобус.

 

 

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??