Среќата ја растеш како цвеќе
една жена секоја ноќ
заспива во кутијата за накит
и едно дете
го одвиткува
своето срце од целофан
сенката се растега
со желба да биде небо
под стреата ми се руши гнездо
сите дарови ги оставам во црквата
и со полна душа
се качувам во празен автобус.
© Sanja Atanasovska Всички права запазени