19 февр. 2023 г., 20:11

Селфи с Валери Станков 

  Поэзия
280 1 2

СЕЛФИ С ВАЛЕРИ СТАНКОВ

 

... понеже старостта опроверга надеждите ми за красива вечност,
понякога се смъквам на брега – човече под Съзвездието Млечно,
милувам с поглед морските вълни – и тихите светулчици на фара,
и чакам най-красивите си дни да ми стовари Бог на Морска гара,
и сигурно съм адски смешен мъж със своите илюзии? – че утре

 

ще ви погаля – снопче сух камъш, във windows-а на вашите компютри,
ще зъзна пред безмълвното море, което някой ден ще ме погълне,
и Господ Бог не ще да ме съзре от Рая, вдън далечните си хълми.
И аз ли ще изчезна от света? – политнала в Безкраите светулка? –
Валери Станков! – бездна самота, в която фарът цял живот трептулка.  

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??