Отидох днес на селска дискотека
тъй скромен, в сив гащеризон.
Диджеят бе надул от час кючека
и вече се почувствах Хигс бозон.
Въртяха се жени с поли до глезен.
Мъже по потник даже и деца.
Тук нямаше с какво да си замезя
и зяпах тъй гротескните лица.
Какъв гюбек, брато, на маането
се мажеше и баба ти Хюлия.
Задеваше маститите поети,
неловко се почувствах тук и я.
И тъй видях те - с късата поличка
как друсаше културно, мон амур,
и радваше с краченцата си всички.
Ах, нека да направим втори тур!
Евгения, шекерна кючекиньо,
ела да се оженим вдругиден.
Ще пием много механджийско вино,
мечтана моя, слънце си за мен.
Ела при мен, любима, след минута,
ела при мен в любовния кючек.
Ще бъдем с теб на топло и уютно
и аз ще стана зарад теб човек.
© Йотор Амер Все права защищены
Но ето, и човек ще станеш, евала!...
Поздравявам те.