Сенки
Фалшиви, грозни, лицемерни сенки -
навсякъде са покрай мен.
Лъжа и дързост ме заобикалят
и не искат да се махнат.
Не дават светлината да
проникне във душата
и да излекува там тъгата.
Сеят само болка и разруха.
© Цветана Стоянова Все права защищены