25 янв. 2011 г., 15:32

Шепот 

  Поэзия » Любовная
1907 0 25

             Ш Е П О Т

 

                           …Че сърце глава не пита,

                           то е птичка дяволита:

                           дето иска, се пилее,

                           дето иска, там ще пее.

 

                                              Пейо Яворов

 

Слушал ли си шепота на вятър,

минал през косите на момиче?

Това го няма в звездния театър,

а на магия истинска прилича.

 

Пулсът на нощта го разкодира

и го чуваш – глух за всичко друго.

Очи притваряш, твоят дъх замира

и те омайва дъх на теменуги.

 

И уж е зима – времето е спряло,

Целзий трака зъби вън на прага.

Около теб пространството е бяло

и грейва пак усмивката ù блага.

 

И пак се чудя бог ли е Вивалди,

та е объркал всичките сезони.

А ти не питай колко луди-млади

след този шепот дяволът ги гони…

© Николай Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??