3 янв. 2008 г., 15:20

Шест дни със тебе - седмия празнувам... 

  Поэзия » Другая
915 0 21


В сказания езични оживях.
(За любовта божествена мечтаех.)
Със името ти края назовах.
(За себе си по руини гадаех.)

Тежеше ми. И сътворих мечта.
(Шест дни със тебе - седмия празнувам.)
Не се страхувах - остарях с нощта.
И не болеше. (Всъщност... се преструвам!)

Живот поисках... Слепи богове
ме разпознаха в жертвените клади.
Простиха ми свещени грехове
и ме приеха в тайните триади.

Но аз не исках тях. И тръгнах пак
през времето, без мен осиротяло.
Без въздух бе езическият мрак.
Несъвършено - жреческото тяло.

Заситих се с оставения дар
(молитвите от мъка натежаха.)
Опустоших последният олтар
(останалите жрици полудяха.)

Не се намирах в минали следи,
а разрушена просто... съществувах.
Завърнах се... В живота си преди.
Сред руините (вече...) скъпо струвах.

 

03.01.2008 г.
Дарина Дечева

П. П. ЧЕСТИТА НОВА 2008 ГОДИНА!
ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И ЛЮБОВ НА СИТЕ ОТКРОВЕНЦИ!
И... ДО НОВИ СРЕЩИ, ПРИЯТЕЛИ! :):):)

ЩЕ МИ ЛИПСВАТЕ...
С ОБИЧ КЪМ ВСИЧКИ:

ДАРИНА

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??