Снежецът някъде се скри изглежда
и чуди се, къде да се завръща,
обича да се сгушва той в надежда,
а зимата, макар и родна къща,
е топла напоследък и прилича
на пролет ли, на есен, не усеща
снегът дали ще бъде тъй обичан
при новата им непозната среща.
Очаква си снега добрата зима –
сурова, мразовита и могъща,
щастлив е, пада, прèспи бели има,
светът сред чисто бяло се завръща.
© Милена Френкева Все права защищены