26 апр. 2023 г., 06:23

Ще дойда 

  Поэзия » Любовная
138 0 0

 

 

Ще дойда и ще излекувам твойте сънища,

които често се превръщат във кошмари,

във които няма нищо, само пепелища,

останали от нея... като камъни.

 

Ще сложа свойте длани, в твойте длани,

и устните на твоите ще си починат,

кошмарите превръщат се във обещания,

забравени от някой, който вечно липсва.

 

И в твойте зеници, без дъх ще се открия,

светът е пълен със вълшебства,

които в тъмното притихнали,

в прегръдката ти са потърсили утеха.

 

Ще дойда! Тихо! Просто ще целуна,

подпухналите устни от обричане...

И от камъните, струпани в сърцето ти,

ще ти построя стълба към звездите.

 

26.04.2021 г. 

Диана Димитрова

© Диана Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??