ЩЕ ДОЙДЕШ ЛИ
Ще дойдеш ли, когато те повикам
с усмивка топла, винаги добра,
или в съня ти като птица ще долитам
с безшумни и прекършени крила!
Ще дойдеш ли, когато имам нужда,
да ме погалиш в някой труден ден,
или за тебе все ще бъда чужда
и моя поглед срещаш възмутен!
Ще дойдеш ли, дори и да ме няма,
ще зная, бил си с цвете във ръка,
или избрал си хорската измама
и бързайки, загърбваш любовта!
Ще бягаш дълго, без да се обръщаш,
ще искаш нечия изпросена любов!
Врати безмилостно зад себе си затръшваш
и търсиш нещо, ала все не си готов!
© Руми Все права защищены
Поздрави за поетиката!