16 июн. 2022 г., 06:40

Ще ме загубиш 

  Поэзия » Любовная
202 0 1

Ще ме загубиш

 

И ще ти кажа точно как ще стане:
ще ти се стори изведнъж,
ще махнеш със ръка и ще си кажеш:
"Какво пък?! Сигурното дръж!"

 

Ще минат месеци, години още,
а липсата ми ще се трупа.
Понякога ще се събуждаш нощем 
тревожен и във пот окъпан.

 

Понякога ще гледаш към морето
и нещо в теб ще запулсира.
Това ще да е точно то, сърцето,
с отнето право да избира.

 

Ще те присвива лекичко стомаха,
ще се замисляш: "Ако бях..."
А волна чайка със криле ще маха
към неизвестното без страх.

 

Но само с поглед ти ще я настигаш,
към сигурното прикован
и само в сънищата ще ме имаш,
а буден ще си с нея сам.
 

© Ива ВалМан Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??