Ще се усмихна, ще те прегърна,
пред теб единствено ще се смиря,
главата си пред теб ще преклоня,
защото аз съм ти и ти съм аз,
Животе мой, мой дъх, плач мой
и моя радост безметежна.
И скри се слънцето зад хребет,
и плаща си разстла нощта,
и времето по змийски пропълзя,
и мъдрост ми донесе неспастрена за утре.
Със бистрата вода на спомена
потече мойто вчера -
за нищо не тъжа -
дареното раздадох без остатък.
Ще те прегърна пак, Животе мой,
защото аз съм ти.
© Мая Тинчева Все права защищены
и мъдрост ми донесе неспастрена за утре."
И какво повече да кажеш?