29 мар. 2011 г., 11:22

Ще те търся 

  Поэзия » Любовная
1429 0 25

Във раните ми - сол сълзяща пари,

и болката  върти нощта със ден -

да, грешен съм, но в твойта катедрала

аз вяра скътах - сякаш прероден...

 

Пристъпих тихо в храма на мечтите

и се изгубих в нежни светове,

и тайнството на любовта  обгърна

душата ми с олтар от две ръце...

 

Приех те като божи дар в сърцето,

желана стигма в чувствата вклеймих,

със миро се помазах там, където

светени устни с твоя дъх открих...

 

В частица вечност - чудо сътвори ми! -

за него ще се моля - чак до гроб...

Ако си тръгнеш - зная... ще те търся -

възкръснала за моята  любов...

 

 

© Михаил Цветански Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??