9 июн. 2010 г., 11:24

Ще ти родя мечта 

  Поэзия » Любовная
800 0 4

Ще ти родя мечта
преди лицето си
да скрия в залеза.
А ти,
по пътеката
през звездни ветрове
във вярната посока,
ще ме намираш с изгрева.
И обяснимото
в необяснимото откриване
на истини 
ще чувстваш любовта, 
с която ще са пълни
дните ти.

Преди скръбта
да те погълне в мислите.
Ще изсънувам всеки трепет
на сълзите във очите ти.
И във слънца ще ти ги подаря, 
за да са светли нощите,
когато в самотата си
ще търсиш 
очакваните отговори
на въпросите.
Ще ме помниш със душата си,
когато кръстопътища
ще те терзаят във живота ти.

Със дъха на влюбени треви,
ще те прегръщам
в пролетните утрини.
И в зрелите жита
с вкуса на хляба 
ще ти бъда порив
без насищане.
А във вечерница
ще откриваш - призрачно 
усмивката, с която 
ще познаеш ти чертите ми. 
И под асмите
с плодовете - есенни, 
ще се роня като дъжд,
когато посребряват тихо 
в старостта косите ти.

Ще ти родя мечта
и ще ти я подаря,
преди да видиш
как залезът ще скрие от теб... сълзите ми.

© Таня Кирилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??