Боли,
до мен дори да се докоснеш;
Не съм от оня огън,
дето във огнище топли;
тутакси настигам без да гоня;
смеховете правя вопли.
Стени,
и покрив,
и комин
сам изпепелих;
те домът ми бяха, но без мяра
лакомия ги погълна във пожара.
Ти зелена си гора
и пред теб не ще се спра.
Гладен тръгна ли на път,
цял ще изгори светът!