26 сент. 2010 г., 15:53

Щом е обич 

  Поэзия » Философская
507 0 4

Музика ли е

                   моят неземен свят,

здрава скала

                   или единствена дума,

може би копнежен

                   звездоброец засмян,

който от вятър

                   откраднал е струна.

Житни снопове

                   от лятото е събрал

и фино до бяло

                   отвял на хармана,

с обич пречистил,

                   изтупал от прах

висши пориви -

                   същинска нирвана.

И задъхан

                  мирис на есен довял

в жълтопъстра

                  уханна премяна,

и тревогите ми 

                   докрай разпилял,

щом е обич,

                   край мене останала.

                  

             

© Мариола Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??