16 февр. 2023 г., 07:40

Щом за него 

  Поэзия
400 3 4

Кръжат в небето лешояди...

надушили са разградена плът.

Труп на странник, непознат и странен,

на човек, самотник за някой може би боклук.

 

А той, Човек е, бил е някога любим

на родители, съпруга и деца...

На приятели, усмивка бил е...

раздавал се е за това.

 

Безименен, ненужен никому, лежи

с усмивка тайна на лицето...

Очи затворил, но поглед вперил е в небитието.

Камбана, тежък звук, тъга сърцата ни обзема.

 

Щастливецът мъртвец от тука си замина.

Дали на по-добро ще се натъкне!?

Или ще потъне в мрак.

Щом за него мислим, значи ни е бил побрат.

 

© Ангел Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ви ,Приятели за топлите думи и за любими!Радвам се че ви имам!До нови!
  • Поздравявам те и аз за този стих, Аче.
  • Хубаво и точно си го казал, Ачо:
    "Щом за него мислим, значи ни е бил побрат."

    Поздравление за стиха!
  • "А той, Човек е, бил е някога любим" - Амин!
Предложения
: ??:??