10 сент. 2007 г., 08:56

Щурче 

  Поэзия
461 0 4
Едно щурче, само в нощта,
запява свойта тъжна песен...
Изгубило се сред високата трева
и няма кой да го погали нежно.

Заслушах се -
гласчето му извива тъжни трели -
то пее за една несбъдната мечта
и търси я - къде ли ще да я намери?

Високата трева?
То лута се измежду нея и
търси там пътечката - към нейната душа.
Хей, Щурчо малък, не губи надежда!

Със свойта песен ще докоснеш всякое сърце,
но не във всяко ще намериш обич.
Песента ти тъжна е, но пълна с надежди.
Едно-единствено сърце
ще ти откликне с любовта си!

Затуй не спирай песента,
макар и тъжна.
Че чуе ли желаното сърце,
то, вярвай ми, само ще те намери!


NG/nnn

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??