6 сент. 2009 г., 16:45

Щъркел шарен дългокрак 

  Поэзия
4563 0 17

Щъркел шарен дългокрак,

вместо в блатото на крак

цял ден само да стърчиш,

хайде – взимай този сак!

Че преди да отлетиш

някъде далеч на юг,

работа те чака тук.

Домъчняло ми е много,

а пък да летя не мога...

Затова и грабвай сака –

донеси от село баба!

А докато тук те чакам,

аз пък ще ти хвана жаба.

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??