15 дек. 2009 г., 13:12

Шум 

  Поэзия
382 0 1

Стоманата под краката ми

усилваше ефекта от студа,

а самолетеният шум

раздра мисълта за това.

 

Вече

единственото, което се чуваше,

единственото, което се усещаше,

единственото, което вкусвах,

беше дъждът.

 

Размазващ грозния грим

на 'гражданите' в града.

 

А аз се смеех на това.

 

Убивайки.

Спасявайки.

Пречиствайки.

Разваляйки.

Докосвайки.

Улавяйки.

За мен не беше рутина.

 

Произведение на изкуството

от Най-великия

Миг на прозрение.

Виждайки истински

лица.

Само моето се губеше

в близката далечина.

 

Хилядите маски в

хилядите капки.

Хилядите

мисли, думи - неизказани

слова,

бяха сега само една

локва... вода

 

 

С вода кръщаваш

скъпото дете

и с вода измиваш

кървави ръце.

...

 

Дали изобщо има

нещо по-...

-Какво?!

 

Треперещите ми крака

спряха мисълта!

 

© Клара Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??