21 апр. 2008 г., 20:14

Сила 

  Поэзия » Другая
515 0 1

Сила

 

Дай ми сила да се преборя с нощта.

Сила, която да ме вдигне на крака.

Сила, която да изпълни тялото ми.

Да стане част от мен и да се загубя в нея.

Дай ми сила, защото съм безпомощна,

сърцето ми, душата ми – те са слаби.

Не могат да открият пътя през тъмата,

всяка крачка е по-тежка от предишната.

Сила - това е, за което копнее душата ми.

Сила, която да обгърна силно с ръце,

да притисна близо до сърцето и никога

повече да не я оставя да си тръгне.

Искам да продължа напред, пътят е пред мен.

Но сама, в мрака на нощта, аз съм плачещо дете.

Нека някой чуе думите ми – Ангел или Дявол,

и да дойде тук при мен, подавайки ми ръка.

Цената няма значение, дори душата си ще дам,

но искам сила, за да се изправя, да вървя

и накрая да посрещна деня с високо вдигната глава.

© Диляна Неделчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??