Сила
Дай ми сила да се преборя с нощта.
Сила, която да ме вдигне на крака.
Сила, която да изпълни тялото ми.
Да стане част от мен и да се загубя в нея.
Дай ми сила, защото съм безпомощна,
сърцето ми, душата ми – те са слаби.
Не могат да открият пътя през тъмата,
всяка крачка е по-тежка от предишната.
Сила - това е, за което копнее душата ми.
Сила, която да обгърна силно с ръце,
да притисна близо до сърцето и никога
повече да не я оставя да си тръгне.
Искам да продължа напред, пътят е пред мен.
Но сама, в мрака на нощта, аз съм плачещо дете.
Нека някой чуе думите ми – Ангел или Дявол,
и да дойде тук при мен, подавайки ми ръка.
Цената няма значение, дори душата си ще дам,
но искам сила, за да се изправя, да вървя
и накрая да посрещна деня с високо вдигната глава.
© Диляна Неделчева All rights reserved.