7 июл. 2023 г., 21:41

Силна 

  Поэзия
199 2 5


Не искам да съм силна!
Не искам ...
винаги да бъда
всичко можещо момиче!
Аз искам
Да съм АЗ!
Понякога,
да свалям мощтният си плащ...
Да мога и да плача
И вместо панталони...
Във живота
да нося рокли

на розови цветчета...
Да нося шапки -
не със козирка ,
а с панделки на капки!

Когато гръм и блясък,
небето озари...
Когато бурята вилнее...
Аз искам
в нечия прегръдка,
като птиче малко
на завет и на сухо,
да мога
да се сгуша, да се спра!

Аз искам...
простичко...
Да съм жена!
Да съм отново

нежното момиче,
което може да се смее...
Да е силно...
Ала може и да плаче...

като мъничко дете...

 

Valentina Mitova
07/07/2023

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??