15 окт. 2013 г., 02:03  

Силна въпреки това 

  Поэзия » Другая
642 0 1

 Аз зная пак, че ще вървя сама
и само Бог е моята десница,
всички трудности и хиляди обиди
като голям комат ще ги преглъщам
и знам, до мене никой няма,
само вярата във утре и във Бог.
Не можете, човеци, пак да ме сломите,
да ме хвърлите в дълбока локва кал
и с нозете си да ритате по мене
с недостойните усмивки и без жал.
От мен помнете - на всекиму се връща
и доброто, и малката злина,
и знам, че някога ще разберете,
че у мен живеят добротата и смеха.
Ако искате, тръгвайте, вървете,
не обръщайте за миг към мен глава
и никога не ме мислете -
ще бъда силна въпреки това.
Приятели, семейство и любими,
за вас не струвам пукната пара,
но факта, че съм се родила 
ме прави достойна за света.

© Natalie Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Нали знаеш, че адът - това са другите. Трудно е да ги игнораме, трябва да се научим да живеем въпреки тях. Прегръщам те!
Предложения
: ??:??