23 июл. 2021 г., 23:02

Сине 

  Поэзия
284 1 0

Заченат в земетръсно време,
роди се и дотук живя щастлив.
С любов се грижихме за тебе,
да порастеш успяващ, здрав и жив.

 

Сега след трудните години,
постигаш всичко с лекота.
Къде отиде блясъка в очите
и вярата в доброто и света...

 

Човекът цял живот се учи
неправдите да изтърпи.
За труд създаден, да получи
наградата си в вечността.

 

Недей унива, скъпо чедо,
глава високо издигни.
животът днешен е арена,
пътуват твоите мечти.

 

Дарява ни се по заслуги,
за вярата и обичта.
Земите чужди са за други,
а злато – родната страна.

 

Пари, имáне и забава
не означават нищо те,
и само трайното остава,
твореното с двете ръце.

© Neli G Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??