23 янв. 2023 г., 12:52  

Сине мой! 

  Поэзия
273 3 2

СИНЕ МОЙ!

 

... аз не зная как си, сине,
мислиш ли за мен и днес? –
сигурно ще ме отминеш
като някой бърз експрес,
обграден с красиви дами,
ще ти хрумне ли за мен,
да ми кажеш ей, баща ми! –
ще се видим някой ден,
може би дори ще седнем
да си пийнем бира-две? –
ти – любими мой наследник,
аз – баща от векове,
и във зимния следобед
стихче да ти прочета,
да те гледам с блага Обич,
туй ми стига на света!
Всички чезнем – ненадейни.
Чуй го? – моя благослов?

 

Сине мой, дано те грейне
бащината ми Любов!

 

23 януарий 2023 г.
гр. Варна, 12, 30 ч.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??