15 янв. 2023 г., 08:01  

Сиромашка молитва 

  Поэзия
582 1 2

СИРОМАШКА МОЛИТВА

 

... едно поисках от света –
да пази свидните ми хора,
да милна с бяла доброта
котачето, заспало в двора,

 

да бъдат хората добри,
и глад, и болести да няма,
като се видя със пари,
да взема зимен шал на мама,

 

на тъжното край мен дете
да купя сладолед на клечка,
и Бог – по пътя към стоте,
да тегли моята пътечка! –

 

чашле мавруд – или мерло,
да пийна с моите авери,
светът не е прогнил от зло! –
поне в душата на Валери,

 

врабче! – да пейна "Чик-чирик!" –
в писателската своя ниша.
Да е Божествен всеки миг,
във който с тиха обич дишам.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Чудесен стих!
  • Валери, продължавай да дишаш "с тиха обич" и да пръскаш топлина и човечност със стиховете, които пишеш "в писателската своя ниша"! И нека "Бог по пътя към стоте/да тегли" твоята "пътечка",Поете!👍
Предложения
: ??:??